Shop

Ahat je jedan od najstarijih kristala, a njegova starost se procjenjuje na oko 15000 godina. Ime je dobio po rijeci Ahat na Siciliji jer je upravo na tom području prvi put pronađen. O ovom kristalu postoje legende koje su prenošene kroz povijest ostale poznate do danas. Tako je kod starih Grka postojalo vjerovanje da će onaj tko nosi ahat biti zaštićen od mračnih misli, da će biti bistrog uma te da će imati sreće u ljubavi. 

Također se vjerovalo da ovaj kamen jača samopouzdanje, hrabrost i snagu i pruža zaštitu onome tko ga nosi. Poznato je da se je upravo ovaj kristal za vrijeme renesanse u Italiji koristio kao talisman. Dan danas se vjeruje da ahat pomaže u zaštiti, osobito djeci, da privlači sreću i ljubav, te pridonosi financijskom uspjehu. Ahat donosi ugodne snove, pomaže pravilnom usmjeravanju energije, otklanja ljutnju, gorčinu i očaj. Možete ga nositi tijekom različitih natjecanja, jer vjeruje se da donosi pobjedu. Jedan je od rijetkih kristala blagotvornih za čitav organizam, a sukladno boji smečkasta vrsta najviše djeluje na području nižih čakri.

Lapis lazuli donosi iskrenost, otvorenost, unutarnju moć, intuiciju, kreativnost te balansira mušku energiju. Osnažuje um, tijelo i povećava svjesnost i duhovnu vezu / evoluciju. Pomaže nam organizirati svakodnevnicu, stišati i zaposliti nemiran um. Lapis se često koristio za kontaktiranje duhovnog čuvara (anđela i vodiča). Pomaže izgraditi samopouzdanje i tradicionalno je kraljevski kamen. Donosi i povećava ljubav i vjernost u braku. Pomaže u prevladavanju pretjerane plahosti.

Povezan je s petom i šestom čakrom, može nevjerojatno pomoći da govorimo upravo prave stvari. Lapis je također dobar zaštitnik protiv fizičkih i psihičkih napada. Koristan je za sinuse, glavobolje, živčani sustav, govorne poteškoće, hipofizu te olakšanje bilo kakve vrste boli.

AHAT I LAPIS LAZULI

by Ana Pejic

40,00  37,00 

1 na zalihi

  • share now
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share